Баба Клеър. Кадър: YouTube

Мъж поръча да доставят пица на баба му, за да провери дали тя е в безопасност след урагана Матю, който отне живота на стотици.

Още по темата

Американецът Ерик Олсън бил силно разтревожен за баба си Клеър, която живее сама във Флорида. След като стихията минала и през югоизточния щат, той искал да разбере дали 87-годишната жена е добре. Свързването по телефона с нея обаче се оказало невъзможно. Той опитал да се обади и в местната полиция, но отново без успех.

Именно тогава му хрумнало да поръча по интернет пица за адреса, на който живее баба му. Той помолил разносвача да вземе телефона си и му оставил бележка със своя номер. Казал му да го набере, когато достави поръчката, разказва Франс прес.

Първоначално, когато пицата пристигнала в къщата на Клеър, жената била доста объркана и казала, че не е поръчвала нищо. Разносвачът обаче ѝ обяснил, че внукът ѝ е направил поръчката и ѝ дал телефона си да му се обади.

Според неговите думи емоцията, изписана на лицето ѝ в този момент, била незаменима. Той споделил, че случката била по-ценна от всеки бакшиш, който някога е получавал.

Клеър, от своя страна, го поканила в дома си и му показала семейни снимки. Споделила му, че това е най-вкусната пица, която някога е яла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase